Fri fragt med daoSHOP ved køb over 499 DKK | 4,8 ⭐️⭐️⭐️⭐️ på Trustpilot

Startguide til Bullet Journaling

Har du brug for at organisere dig bedre i hverdagen? Overvejer du dagbogsskrivning? Hvad skal du stille op med tegningerne i skuffen? Er vi nu sikre på, at månen ikke er lavet af ost? Elsker du skriveredskaber, men ved ikke hvad du skal bruge dem til? Uanset hvad du spørger om, så er svaret altid "prøv en Bullet Journal"!

Hvad er en Bullet Journal?

Som den hardcore plannerd og Bullet Journalist jeg er, så kan jeg sagtens fortælle dig, at en Bullet Journal er svaret på alle dine problemer. Jeg er gift og mor til to piger, jeg har et fuldtidsjob og så er jeg den ene halvdel af Handwritings-webshoppen. Min Bullet Journal er et uundværligt værktøj, når det kommer til organisering og koordinering af min hverdag. Hvad jeg så har i min Bullet Journal helt konkret vil jeg ikke komme ind på (ikke her ihvertfald), for en Bullet Journal handler om DIT liv og det er DIT værktøj til at skabe en hverdag med overskud og mening.

Men helt ærligt, hvad ER en Bullet Journal?

En Bullet Journal er en notesbog, som indeholder alle de ting, som du bruger til at koordinere din hverdag, f.eks. kalender, to-do lister, noter, og dagbogsreflektioner. På overfladen er en Bullet Journal blot en notesbog, hvor alt er samlet i. Det sikrer, at du ved, at du altid kan finde det, du leder efter, i dén bog.

Dykker man lidt dybere ned, er en Bullet Journal et værktøj til at skabe en hverdag med forsæt og intention, og hele grundstenen bag Bullet Journaling er at skabe grobund for udvikling og målsætning, så du kan blive den bedste udgave af dig selv.

Skaberen bag Bullet Journal-systemet hedder Ryder Carroll, men det oprindelige system afspejler sandsynligvis ikke det, du tror Bullet Journaling er. Bullet Journaling har nemlig udviklet sig i en meget kreativ retning over de seneste par år, men systemet tager stadig afsæt i Ryder Carrolls grundidé. Det er den grundidé, som er så vigtig at forstå, for at du ikke kører helt død i din Bullet Journal midt på måneden. Og vigtigst af alt: det er slet ikke nødvendigt med kunstneriske evner, for at blive en rigtig Bullet Journalist.

Derfor er første skridt at se den korte video herunder:

Når du har set videoen, har du essensen af Bullet Journal-systemet. Når du forstår HVORFOR du vil bruge en Bullet Journal, kan du herefter se på HVORDAN du skal bruge en Bullet Journal.

Hvad skal du have med i din Bullet Journal?

Start med at skrive dine mål ned. Hvad vil du gerne opnå? Det kan stort som småt, f.eks. starte din egen virksomhed, vægttab, flere følgere på de sociale medier eller starte en ny hobby.

Herefter skal du sætte dig nogle delmål. Hvordan når du så dit mål? Hvilke skridt skal du tage, for at nå derhen?

Der er mange veje hen til de mål, du har sat dig, og hvis din Bullet Journal skal hjælpe dig i den rigtige retning - og samtidig ikke være en tidsrøver - er det vigtigt, at du er realistisk omkring de ting, du inkluderer i din bog. Lidt sort-hvidt sagt, så giver det f.eks. ikke megen mening at have en skridttracker, hvis dit mål er at blive bedre til at tegne.

Når du har planlagt dine mål og delmål, er du klar til at beslutte, hvad du skal have i din Bullet Journal. Der er uendelige muligheder og alting kan (og bør) tilpasses til dit personlige behov. Nogle eksempler på indhold kan f.eks. være:

 • Forside
 • Indholdsfortegnelse
 • Key
 • Future log
 • Månedslog
 • Habittracker
 • Skridttracker
 • Braindump
 • Ugentlig log
 • Daily logs
 • Gratitude log
 • Månedens tilbageblik

Du kan også finde mange gode eksempler og masser af inspiration på Pinterest, Instagram og Handwritings Society.

Rigtig god fornøjelse med din nye Bullet Journal!

 

Indsend en kommentar