Fri fragt ved køb over 499 dkk| 4,8 ⭐️⭐️⭐️⭐️ på Trustpilot

Scribble&Dot eller Archer&Olive?

 
Archer&Olive har været min personlige favorit i flere år. Jeg synes at både design og funktionalitet er så gennemført, at det er en fornøjelse at tegne og skrive på hver eneste side!
Men så skete det utænkelige: Archer&Olive lukkede ned for deres wholesale-salg. Det betyder, at butikker som os ikke længere kan købe Archer&Olive hjem til videresalg - de fåes nu kun på Archer&Olives egen webshop. Vi har dog købt et ret stort lager hjem, som lige nu befinder sig på et skib mellem Kina og Danmark, så har du brug for at fylde dit lager op, så får du en sidste chance senere på året!
Det har dog givet os en unik mulighed for at forhandle nye aftaler og afprøve nye bøger for at finde en ligemand til Archer&Olive - og Scribble&Dot er lidt af en storvægter i den kategori!

Scribble og... hvem?

Scribble & Dot er en lille britisk virksomhed, som specialiserer sig i notesbøger, plannere og tilbehør hertil. De gør op med de dyre notesbøger og forsøger at skabe smukke, ukomplicerede, praktiske produkter af højkvalitetsmaterialer.

Deres motto er, at "artist quality" ikke behøver være dyrt!

Lige nu består deres produktlinje primært af plannere og notesbøger i str. A5, og det lille udvalg leder mig fluks videre til første punkt i sammenligningen:

Tilgængelighed og udvalg

Scribble & Dot er en lille virksomhed, så deres udvalg er også ret begrænset. Hvis vi udelukkende ser på deres notesbøger (for som sagt har de også plannere), så har de 7 forskellige designs i str. A5 og én i kvadratisk. Vi forventer at have hele produktlinjen af notesbøger på shoppen indenfor det næste år. Herudover kan Scribble & Dot købes på deres egen webshop, som er baseret i England.

På den anden side står Archer&Olive. En verdensomspændende virksomhed fyldt med kærlighed til deres store community. En så stor fanskare har betydet, at Archer&Olive har udviklet en stor produktlinje på kort tid, og her finder du både B6, A5, B5, kvadratisk, Traveller's og mange flere!

Her hos handwritings.dk sælger vi lige nu begge mærker - men som nævnt, så udgår Archer&Olive - formodentligt indenfor det næste halve år. Herefter kan de kun købes i deres egen webshop baseret i USA.

De kolde facts

Archer&Olive har 160 sider på 160 gsm. Herudover får du 2 bogmærker, hvoraf det ene har et emblem, lomme bagi, lukkeelastik og penloop. Coveret er enten i vegansk hardcover eller vegansk stofindbundet hardcover.

Scribble & Dot har 168 sider på 160 gsm, hvoraf de 8 af dem er fortrykt med indholdsfortegnelse, key og sider til pentest. De øvrige 160 sider er nummererede. Her får du ligeledes 2 bogmærker, lomme bagi, lukkeelastik og penloop. Coveret er enden i vegansk læder eller vegansk stofindbundet hardcover.

Begge bøger har dotgrid og helt hvide sider. Dog er dotgrid'et meget svagere i Scribble & Dot end i Archer&Olive.

 Scribble & Dot øverst. Archer&Olive nederst. 

Pentest

Jeg har pentested begge bøger, og som du kan se på nedenstående billeder, så er resultatet stort set identisk. Archer&Olives sider virker en smule glattere end Scribble & Dot, men det er ikke noget, du vil opdage, hvis du ikke sidder med begge bøger i hænderne samtidig. Det eneste sted, hvor der er ghosting, er med Brushmarker Karin Pro, fordi jeg har kørt over samme sted flere gange. Karin er ret våde og pigmenteret i forhold til Tombow Dual Brush.

Det eneste sted, der er decideret bleeding, er ved Winsor & Newton Promarkers - disse er alkoholbaserede, og alkoholbaserede pens bløder altid igennem papiret.

Archer & Olive

 

Scribble & Dot

 

Hvad skal man så vælge?

Kan du forlig dig med det begrænsede udvalg af covers, så synes jeg at Scribble & Dot har så mange fordele, hvor Archer&Olive halter lidt - et kæmpe plus for Scribble & Dot er klart sidetal, men jeg er også helt vild med, at prikkerne er så diskrete, at de umuligt kan overdøve mine egne tegninger.

Når jeg er færdig med mit lager af Archer&Olive, så skifter jeg ihvertfald selv til Scribble & Dot.

Archer&Olive kan selvfølgelig også noget helt specielt, og havde du spurgt mig for én måned siden, havde jeg hårdnakket påpeget, at der ikke fandtes en notesbog ligeså god som Archer&Olive. Men jeg må sgu æde min gamle hat og tage den udtalelse tilbage. Scribble & Dot kunne nemt gå hen og blive min nye favorit.

... og med de ord vil jeg glæde mig til at høre, hvad DU mener om de nye Scribble & Dot-bøger.

 

 

1 kommentar

  • Hej Sidsel. Tak for dette indlæg. Jeg kender kun Archer & Olive, så jeg har et spørgsmål til Scribble & Dot: Er “opslaget” lige så godt? – altså ligger den fladt ned uden at skulle bruge “kræfter” på det?

    PS: også tak for den podcast jeg netop har hørt hos “Overskudslivet” – der er ikke noget der hedder “Nordic Planner Society” længere?

    Birgit

Indsend en kommentar