Fri fragt ved køb over 499 dkk| 4,8 ⭐️⭐️⭐️⭐️ på Trustpilot

Affirmations, intentions og gratitude - at sætte positiv tone for din hverdag

Du er forfatter i dit liv - det er dig, der sætter tonen for din dag

For et par dage siden, fik jeg en besked fra en Heidi, omkring et opslag jeg har lagt på Instagram vedrørende min morgenrutine, som indeholder at skrive affirmations og gratitude. Se opslag > https://www.instagram.com/p/CoDgKo2qGhk/ 

Hun spurgte om jeg kan lave et opslag mere med en uddybende forklaring på hvad det går ud på. Det bliver liiiidt for lang for en Instagram opslag, så here we go. Jeg finder min bærbar frem og begynder at slå på tastaturet. 

For et par år siden, har jeg fundet min IKIGAI - grunden til du står op om morgenen. Jeg vil leve det liv, hvor jeg kan inspirere andre til at blive den bedste version af dem selv. (Jeg kan absolut anbefale bogen IKIGAI af Yukari Mitsuhashi.) Min yndlingscitat er derfor "My life is my message" af Mahatma Gandhi. 

Mit liv er lang fra perfekt, men jeg ønsker ikke at lave om på det. De fejl jeg har begået og de gode såvel dårlige oplevelser, jeg har været igennem er med til at skabe min egen person. Når jeg ved hvad jeg vil med mit liv, vejene som regel dukker op af sig selv. Det eneste jeg mangler er at have moden til at rykke sig fra hvor jeg er nu til hvor jeg vil hen til. 

Processen fra jeg-nu og jeg-drømmen kan være smerterfuldt, håbløs eller føles uendeligt. Det kan være forskellige hvordan man opnår sit drømmeliv. Denne gang vil jeg fortælle om affirmations, intentions og gratitude som et værktøj til at skabe meningsfulde liv med udgangspunkt i mit eget liv. 

AFFIRMATIONS

Affirmations - positive sætninger, som indeholder realistisk budskab, du fodrer dit sind med, som bliver sandt for dig med tiden.

Positive affirmations har til formål at programmere vores hjerne, således vi får positive følelser, ved at fokusere på det gode. Det er ikke fordi vi skal benægte det dårlige, men snarere accepterer, at "If the good period will pass, and so the bad shall pass too"
Når vi har en positiv indstilling til livet, tiltrækker vi det gode, som livet tilbyder. Hvis vi gentager vores affirmations tilpas mange gange, vil ordene sidder i underbevidsthed, og hermed bliver ordene sand for dig. 

Affirmations formuleres i nutid, som vi gentagne gange skriver ned eller siger højt, med håb om at forbedre vores livskvalitet. Sætningerne varierer fra "I am..", "I can..", "I will.. ", "Today is gonna be..", m.m.

Som udgangspunkt er affirmations meget neutral, således enhver kan bruge det og opnår samme resultat. Eksempler på neutrale affirmations:

1. "Today is a great day"
2. "All is well"
3. "Worrying doesn't change the future"
4. "There are many opportunities in this life"

En personlig rettet affirmation er mere bekræftende, ifølge min erfaring, fordi ved at bruge ordet "Jeg", kan din hjerne bedre accepterer budskabet er rettet mod dig. Eksempler på personlig rettet affirmations:

1. "I am in the right place at the right time, doing the right thing" Louise Hay
2. "I'm the greatest. I said that even before I knew I was" Muhammad Ali
3. "I'm inspiring people with my work" 
4. "I am feminine and powerful"
5. "I attract all the good in life"
6. "I give myself permission to take time for myself"

Derudover er det også vigtig at du kunne relatere dig med dine affirmations. 

(Jeg har valgt at skrive mine affirmations på engelsk, fordi jeg kan bedre relatere til det).

Jeg indhenter inspirationer fra Louise Hay, Oprah Winfrey, Steve Harvey, Mel Robbins, Teal Swan, Master Sri Akarshana, Steven Furtick, Abraham-Hicks, m.m.

Forskellige typer af affirmations

Der kan være tusindvis eksempler på affirmations på nettet, og hvilke skal jeg vælge, tænker du. Først og fremmest skal du afklare med digselv om, hvilke aspekter i dit liv, som du ønsker at forbedre.

Sidste år lavede jeg Level10Life og havde 10 affirmations, der støtter de 10 kategorier i mit liv som jeg har sat fokus på. De 10 kategorier jeg har valgt er: familie, karriere, venner, økonomi, me-time, kreativitet, spiritualitet, mindfulness, gratitude og sundhed.
For eksempel: under familie, har jeg lagt fokus på bl.a. mit forhold med min mor. For at vi kan have samtaler uden at skændes, mener jeg at jeg skal være en bedre lytter, i stedet for at komme med løsninger, når vi taler sammen.
Jeg ønsker at tale med min mor en gang om ugen. Min affirmations er I have a good time talking with my mom. 

INTENTIONS

Intentions - en persons formål eller hensigt med sine handlinger.

Det er dog ikke nok med at skrive sine affirmations ned. Selvom jeg skriver hverdag "I have a good time talking with my mom", men hvis jeg ringer aldrig til hende (Hun bor nemlig i Grønland), så stemmer intentionen og affirmation ikke sammen. 

Det er selvfølgelig nemmere sagt end gjort. I denne fase vil jeg derfor opfordre dig til at fake it until you make it. Det tager tid før vores hjerne accepterer de affirmations vi gentager. De første par måneder var hårdest. Der var mange gange, hvor jeg lagde på, fordi jeg var irriteret, men idag - året efter, snakker vi sammen næsten hverdag :) 

GRATITUDE

Gratitude -  at genkende det gode i livet eller i en persons handling og sætter pris på den.

Der vil altid være gode og dårlige dage. Nogle dage er gode og det skal man understrege, for at vores sind vænner sig til at søge efter det gode og sætter pris på det. Jeg skriver mindst 3 ting som jeg er taknemlig for inden for de sidste 24 timer. Her skriver jeg om morgenen, samtidig med at jeg skriver min affirmations ned.

Hvad så når man har en dårlig dag? Det bliver svært at skrive om det gode, meeeeeen… hvis man søger længe nok, vil du opdage, at der er faktisk mange ting, som man kan være taknemlig for, selvom det er blot en lille ting. 

Har du nogensinde prøvet, imens du kører bil, hvor du standser ved hver eneste rødt lys?
I modsætning af det, findes der også nogle dage, hvor du kører igennem krydserne i flow, ikke?
Livet er fyldt med tilfældigheder. En lille ting, såsom at man kører igennem krydserne uden at standse, er noget, som får mig til at tænke “Damn, jeg er squ heldig” og det er sådanne noget, som man kan være taknemlig for, hvis nu man ikke kan komme op med noget godt ;)

HVORDAN INTEGRERER JEG AFFIRMATIONS & GRATITUDE I MIN BULLET JOURNAL?

Min Bullet Journal er ugentlig-baseret, da det fungerer fint som et overblik over ugens aftaler og opgaver. Hver anden uge, finder jeg derfor en citat, som bliver til ugens mantra. 

Derudover har jeg også en notesbog, som jeg har dedikeret til min daglig affirmations og gratitude. Jeg bruger min egen Bullet Journal som udstilling, når jeg tager på messer, og derfor adskiller jeg personligerelateret ting fra. 

---------------

Jeg vil gerne også høre din historie. Har du noget som du vil gerne dele med vores planlægningssociety? Tøv ikke og skriv til mig

Kh Irene

Indsend en kommentar